Szállás Ozora, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Tolna megye » Ozora  

Ozorai Várkastély

  • Ozorai Várkastély, Ozora

  • Ozorai Várkastély, Ozora (2.kép)

  • Ozorai Várkastély, Ozora (3.kép)

Elérhetőségi adatok
Ozora, 7086., Várhegy utca 1. - térkép
+36 74 498 652
pipovar@gmail.com
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

Ozora várkastélya igazi kuriózum a hazai műemlékek között, hiszen a reneszánsz világ hangulatát tükröző épületek csak jelentős átépítésekkel, vagy romosan maradtak fenn az országban. Ám Ozorán a barokk korban magtárrá alakított épületből helyreállítható volt a 16. századi reneszánsz palotaépület, ahol igazi középkori hangulat fogadja a látogatókat, s a középkori enteriőrök egész sorában ismerkedhetünk a reneszánsz korszak mindennapjaival.

Megcsodálható például Borbálának, Pipo hitvesének hálószobája, a reneszánsz kandallós trónterem, vagy a reneszánsz ebédlő. A vár felszentelt kápolnájában őrzik Szent György csontereklyéjét. Látványos a Zsigmond-kori fegyvermásolatokkal felszerelt fegyverterem, valamint a 15. századi élményház, és a reneszánsz konyha. A lovagterem szoborcsarnokában az itáliai reneszánsz nagy mesterei, alkotásainak egyedi másolataiban gyönyörködhet a látogató. A várkastélyban tekinthető meg Illyés Gyula életmű-kiállítása is. Időszaki kiállítások: "A másodszülött" című Esterházy-családtörténeti kiállítás, és „Az angol beteg igazi útja" című fotókiállítás, utóbbi gróf Almásy László és Esterházy Antal herceg közös afrikai útját mutatja be, még soha nem látott fotók, dokumentumok alapján.
Az épületben hangulatos reneszánsz kávézó működik. A vendégek megszállhatnak a várban, történelmi lakosztályok, nászutas- baldachinos ágyas lakosztály, kisebb vendégszobák állnak a rendelkezésükre, konyhával és étkezővel.

Mikor? Hétfő: Zárva
Kedd: 10:00-18:00
Szerda: 10:00-18:00
csütörtök: 10:00-18:00
Péntek: 10:00-18:00
Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: 10:00-18:00

Pénztárzárás és utolsó csoport indulása 17:15.

FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (pipovar@gmail.com) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben